Welkom

Welkom op deze site. Hier kunt u navigatiekaartjes downloaden voor het Nederlands kustgebied. Het zijn kaartjes in het WCI-formaat, geschikt voor het bekende SeaClear navgatieprogramma. Bij deze kaartjes kunt u ook boeibestanden downloaden in het G7T-formaat. De boeiposities worden van maandag tot en met vrijdag dagelijks bijgewerkt, zowel in kaart als in de bijbehorende boeibestanden. 

U kunt nu ook vaarwegmarkeringbestanden downloaden, (g7t, gpx of csv), van een door u zelf opgegeven gebied, volg deze link,

Bovengenoemde link heeft wat beperkingen. Niet 24 uur per dag bereikbaar en bovendien kunt u maar een beperkt aantal vaarwegmarkeringen per keer downloaden. Wie graag dagelijks bijgewerkte vaarwegmarkeringbestanden wil van het hele dekkingsgebied van wcikaartennederland: neem hier eens een kijkje

Voor OpenCPN-kaarten in het KAP-formaat kunt u terecht op www.nonavproducts.com,

Het gebruik van het materiaal afkomstig van deze site is volledig voor eigen risico! De kaarten en de boeibestanden worden samengesteld op basis van gegevens afkomstig van betrouwbare bronnen, echter: voor de volledigheid en juistheid wordt niet ingestaan. De kaarten zijn zeer eenvoudig en kunnen alleen gebruikt worden als extra navigatiehulp, naast officiële kaarten.

Let op: Niet alle kaarten zijn voorzien van dieptecontouren!

Hieronder een lijst met de nieuwste wijzigingen. Deze wijzigingen worden, (voor zover van toepassing op kaartgebied), vanavond verwerkt in de kaarten en boeibestanden. Onderstaande wijzigingen zijn al wel verwerkt en beschikbaar in dit product.

Een overzicht van meer recente wijzigingen vindt u hier.

2020  wcikaartennederland   elektronische navigatie  zeekaarten Nederland